توضیحات
وان بزرگ ترین شهر در شرق ترکیه که مرکز استان وان میباشد.این شهر از شمال و غرب به دریاچه وان از شرق به کوه های مرتفع سیاه کوه و ارک و از جنوب به کوه آرتوس چبیده است.عمده شهرت جهانی این شهر بدلیل وجود گربه های سفید پشمالویی با یک چشم آبی و دیگری زرد رنگ میباشد که به گربه های وان مشهور میباشد.همچنین وان نام دریاچه ای است که شهر وان در شرق ان واقع شده است.شهر وان در منطقه ای سرسبز و بارانی و در بین کوه های سنگی قرار گرفته همچنین در یکی از کوه های قلعه وان قرار دارد که قدمت آن به 9 قرن قبل از میلاد میرسد.در صورت رفتن به قلعه وان میتوانید در نزدیکی این قلعه خرابه های شهر قدیمی وان را مشاهده کنید. شهر وان با آب و هوای قاره ای خود زمستان های سرد و برفی و تابستان های گرم و خشک دارد.مانند ایران در فصل بهار و پاییز ریزش باران دارد.
غذاهای معروف شهر وان:
کونفه(kunefe)
کونفه یکی از دسرهای بسیار خوشمزهی ترک است که هم به شکل ساده و هم با بستنی یا خامه سرو میشود. پنیر بدون نمک در بین رشتههای کادایف ساختار این دسر را تشکیل میدهد. بعد از پخت، شربت مخصوصی بر روی این شیرینی ریخته میشود که شیرینی شربت و بافت پنیری این دسر طعم متضاد و دلچسبی را ایجاد میکند. این دسر با پودر پستهی فراوان تزیین میشود.
دونر کباب(doner kebab)
دونر کباب یا کباب ترکی از کبابهای معروف ترکیه است که شهرت جهانی دارد. دونر به معنی چرخاندن است و این کباب از چرخیدن متوالی و حرارتی که آهسته به آن داده میشود، تهیه میشود. این کباب در واقع نوعی غذای فست فودی به حساب میآید که در فستفودیها سرو میشود.
کباب آدانا(adana kebab)
کبابها در ترکیه همانند ایران طرفداران بسیاری دارد و آدانا کباب، کبابی به مانند کبابکوبیده ما ایرانیان است، اما مقدار حجم گوشتی که در آن استفاده میشود کمی بیشتر است.مواد تشکیلدهنده این کباب کم است، اما فرآیند آمادهسازی آن تا به کباب لذیذی تبدیل شود، کمی خاص است. پس از ترکیب گوشت به همراه ادویهجات مخصوص، به سیخ کشیده میشود و روی آتش ذغال کباب میشود و در نهایت همراه با نان لواش، پیاز کبابی، گوجه و فلفل سبز سرو میشود.
آنچه گفته شد تنها بخشی از غذاهای لذیذ شهر وان بوده است؛ در سفر خود به این شهر زیبا حتما از غذاهای خوش طعم این شهر نوش جان کنید تا بیشتر با غذاهای ترکی آشنا شوید.